Lars Heiberg

About


Lars Heiberg skildrer hverdagen og dens genkendelige rum. Motiverne i hans værker er en slags dagligdagens snapshot – en fortælling om de steder, han kommer, og af de mennesker, han møder. Værkerne inviterer til et blik på vores hverdag – udsnit af steder og rum, som man får et kik ind i igennem privatsfærens intime interiør beboet af møbler, kitschet nips og hverdagens skæve æstetik. Motivverden kombineres med en abstrakt rumopfattelse for at sammenblande de figurative elementer med geometriske mønstre og farvefelter, der vækker associationer til tapet, porcelæn, lommetørklæder eller gardiner for dermed at skabe illusioner af forskellige dybder, dimensioner af rum, som lapper hen over hinanden. Værkerne bliver derved små kaotiske udsagn om steder og rum, der er med til at definere, hvem vi er eller gerne vil være. Motiverne bliver en slags hverdagsportræt og giver blikket på dagligdagen et tvist.

Født 1969. Uddannet fra Det Jyske Kunstakademi (1995-2000). Udstillet i både ind- og udland, heriblandt på: KUNSTEN Museum of Modern Art, Charlottenborg, Nivaagaards Malerisamling, Den Frie Udstillingsbygning, Brandts 13, Holstebro Kunstmuseum, Møstings Hus, Vestjyllands Kunstpavillon, Danske Grafikeres Hus, Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museet, KØS, The Triangle Project – Istanbul Biennalen og på Biennale of Graphic Art i Kaliningrad.
 Modtaget flere legater og præmieringer, heriblandt Statens Kunstfonds arbejdslegater, Akademiraadets og Kunstnersamfundets bevilling til yngre kunstneres udstillingsvirksomhed samt Jens Ejnar & Johanne Larsens Fond til støtte af unge bildende kunstnere. Repræsenteret i bl.a. Københavns Kommunes Kunstsamling, KUNSTEN Museum of Modern Art, KØS – museum for kunst i det offentlige rum, Kaliningrad State Art Gallery og Nykredit og dertil hørende udsmykning. Medlem af Kunstnersamfundet.